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1. Section 5.8 (Disclosures): We are currently unsure if the City is requesting a current list, an
ongoing list, a list of legal actions only over a certain dollar figure, etc. Also, we request
clarification for the phrase “work in this area.” Does ‘area’ refer to area of expertise,
geographical area, or something else?

Please provide a list of any legal actions, resulting from the performance of structural
engineering or architecture, performed on a municipal building within the last three years.

2. Page 25, Section 3 (Sample Contract): Is this clause saying that the contracted firm won’t be
paid until the end of the contract for changes in the Scope? Will the contracted firm be paid
for everything else before then that wasn’t changed?

The language included in the “Sample Contract” is generic. The language will be updated to
match the nature of this project. Payment will be made in phases and/or based on completion
of certain tasks.

3. Page 25, Section 8 (Sample Contract): Could you confirm that this clause indicates that we’re
not able to bill periodically, and that one payment of the full amount will be paid upon
completion of the Project?

No. See the answer to Question 2.

4. There is some language in the Maintenance section (below) which speaks to documentation of
the first year of the 5 year maintenance plan. This could be quite difficult to commit to from a
fee standpoint not knowing what will be required in the first year. Is the intent that the design
team just identify the scope for year one or actually complete documentation?

Please strike the sentence, “The Consultant shall assist the City with any necessary design, plans,
specifications and estimates for items identified as requiring maintenance in year one of the five
year program” and replace with, “The Consultant shall assist the City with identifying items
requiring maintenance and providing estimates. If and when design plans and specifications will
be needed, the Consultant’s design cost shall appear as a separate line item in the estimated
cost provided by the Consultant.

5. Cost estimation is called out in this section as well, is it safe to assume that this will be
required for the entire 5 year plan not just the first year?

Yes, with the understanding that costs fluctuate, and the estimates may need to be updated
over time.




